Tervetuloa kotisivuillemme


Marsa.jpg Kylmälät Mette loikkaa.jpg

Taustaa

Tinderfox kennelnimi on rekisteröity FCI:ssä vuonna 2013. Historiamme koiraihmisinä juontaa juurensa kuitenkin paljon kauemmaksi.

Nimi on muunnos sanasta tinderbox eli ruutitynnyri tai tuluskukkaro. Kipinöivää, helposti syttyvää ja räjähtävää tollerin luonnetta kuvaa lisäksi koiran energinen ja kettumainen olemus.

Varsinaisesti tavoitteellisen koiraharrastuksen aloitimme vuonna 1992 hankkiessamme ensimmäisen novascotiannoutajan eli tollerin. Ennen ensimmäistä tolleria meillä oli jo tulisieluinen tiibetinspanieli Jeri.

Tolleria hankkiessamme, tiesimme kokemuksesta Jerin kanssa, ettei koira voi olla pomo talossa. Varsinkaan jos koira on yhtään tiibetinspanielia suurempi. Niinpä oli selvää, että tulevan koiran oli saatava jonkinmoinen tottelevaisuuskoulutus.

Koiraa ja itseämme kouluttaessa ajauduimme mitä ihmeellisimpiin harrastuksiin ja paikkoihin. Tutuiksi tulivat monet tottelevaisuuskoulutuskentät niin toko kuin pk-treeneissäkin. Niinikään monet rannat ja pusikot noutoharjoituksissa. Tulipa joskus käytyä raunioillakin kokeilemassa. Siihen aikaan niissä piireissä tuntematon Jami-tolleri herätti heti mielenkiintoa vauhdikkaalla, ystävällisellä ja rohkealla olemuksellaan. Agilityäkin olemme koiran aktivoimiseksi kokeilleet, mutta koskaan emme ole virallisissa kokeessa startanneet.

Itsellemme mieluisin laji löytyi jäljestämisestä. Teimme Jamille pari harjoitusjälkeä ja aloimme etsiä mahdollisia kokeita. Lähin metsästyskoirien jäljestämiskoe eli MEJÄ-koe olikin alle tunnin ajomatkan päässä. Jami sai kokeen avoimen luokasta 42 pistettä, ensimmäisen palkinnon ja meidät tukevasti koukkuun.

Harrastuksen myötä olemme tutustuneet valtavaan määrään ihmisiä eripuolilla Suomea ja ulkomailtakin. Ottaessasi yhteyttä, kerromme mielellämme lisää rodusta ja harrastuksista.

Päivitykset

Päivitämme sivustoa harvakseltaan koiriemme ja kasvattiemme tulosten lisääntyessä.

Parhaiten pysyt ajan tasalla kuulumisistamme Marsan matkassa-blogin kautta.

blogi

Päivitys lokakuu 2015.

Kasvatus-välilehdelle on lisätty pentuesuunnitelma.

Koirat-välilehdelle on päivitetty Marsan koe- ja näyttelytulokset ajantasalle.Tavoitteet

Tavoitteemme koiraharrastuksessa:

  • Harrastaa rehdisti ja avoimesti eri lajeja koiriemme ja perheemme ehdoilla
  • Kasvattaa terveitä, hyväluontoisia ja rodunomaisia koiria
  • Kehittää itseämme ja koiriamme koiraharrastuksessa sekä auttaa muita harrastajia


Yhteystiedot


Copyright & design: Kennel Tinderfox & Arto Kylmälä

 
helpot nettisivut