Resepti Tradekabonuspataa
(10 aterijoijalle)
Raakaaineet:
Perunoita (tusina, riippuen perunoiden koosta)
1200 g. paistiliha / porsaanliha suikaleita
1-2 pakettia pekonisiivuja
3 sipulia
porkkanaa
kaprista
2 prk. kuohukermaa 4 dl.
1.5 l maitoa
4 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
tomaattipyrepurkki
 
 
 
 
 
Valmistus ohje:
Paista lihan suikaleet ja mausta se kevyesti suolalla.
Siivuta perunat, sipulit ja porkkanat, helpoimmin tästä selviydyt kun käytät siivutuskonetta.
Voitele riittävän iso ja syvä savivuoka n. 5 litraa.
Asettele kerroksittain pataan perunoita sipulia porkkanaa lihaa ja kerrokseen kaprista, 
suolaa ja valkopippuria.
Sekoita kerma maito ja tomaattipyrepurkki, ja kaada seos pataan.
Lopuksi päällystä pata pekonisiivuilla.
Paista uunissa 200 asteen lämmössä noin 1.5 - 2.5 tuntia, voit jättää padan kannen kanssa jäähtyvään uuniin ja se saa siellä kypsyä.
Marko Vanhanen @2009